BBP van de eurozone, ongekend daalde 12,1%

De ineenstorting vond plaats na het stopzetten van de activiteiten als gevolg van de pandemie, die rechtstreeks van invloed was op de particuliere consumptie en investeringen; Spanje was de slechtst presterende economie.

Het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone registreerde tussen april en juni een krimp van 12,1% ten opzichte van het eerste kwartaal, een nooit eerder vertoonde daling, dit is ontwikkeld na een krimp van 3,6% in het eerste kwartaal dit jaar, volgens de eerste schatting van de door Eurostat gepubliceerde gegevens, die Spanje aangeeft als de economie met de slechtste evolutie, met een ineenstorting van 18,5% van het bbp.

Vergeleken met het tweede kwartaal van 2019 registreerde het bbp van de eurozone een jaarlijkse daling van 15%, na de krimp, eveneens op jaarbasis, van 3,1% in de eerste drie maanden van het jaar.

In de Europese Unie (EU) als geheel kende de economische bedrijvigheid in het tweede kwartaal van het jaar een ongekende daling van 11,9%, na de krimp van 3,2% die werd waargenomen in de eerste drie maanden van 2020. Vergeleken met hetzelfde In de periode van 2019 was de daling van het bbp in de EU 14,4 procent.

Portugal voorspelde bbp van -14,1%
Het Nationaal Instituut voor Statistiek (INE) van Portugal, in een “snelle” schatting met het idee om informatie te hebben om de treffer van het coronavirus ten opzichte van het bbp te analyseren, maakte bekend dat de economie in vergelijking met het eerste kwartaal 14,1 procent daalde.

Frankrijk kromp 13,8%
Volgens het National Institute of Statistics is de daling van het BBP met 13,8% in het tweede kwartaal ten opzichte van het onmiddellijk voorafgaande kwartaal de grootste sinds het begin van de serie in 1949.

Het Franse bbp kende een jaarlijkse krimp van 19%, wat erop wees dat de geleidelijke opheffing van de beperkingen vanaf mei een “geleidelijk” herstel van de activiteit mogelijk heeft gemaakt.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *