Het covid-19-virus blokkeert de financiering van innovatie, waarschuwt de VN

De covid-19-pandemie heeft ernstige gevolgen voor de financiering van innovatie en zou de overdracht van vaardigheden naar Azië verder kunnen versnellen, waarschuwde de VN woensdag.

“Het grootste risico is dat de uitgaven en de middelen om innovatie te financieren niet zullen dalen in een tijd dat de wereldeconomie een vertraging doormaakt”, aldus Francis Gurry, directeur-generaal van de World Intellectual Property Organization (WIPO). , tijdens een telematische persconferentie.

Voorlopig is er geen precieze schatting van de omvang van de daling van de investeringen in onderzoek en ontwikkeling als gevolg van de pandemie, “maar er zijn duidelijke tekenen dat bronnen van innovatiefinanciering over de hele wereld verlamd raken”, benadrukt Gurry, die eraan herinnerden dat de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling in 2018 met 5,2% waren gestegen, veel meer dan de mondiale bbp-groei.

Volgens het hoofd van de WIPO zijn degenen die het meest zullen lijden onder deze afname van de financiering, opkomende bedrijven die langetermijnfinanciering nodig hebben en bedrijven die in ontwikkelingslanden zijn gevestigd.

“De vooruitzichten zijn somber”, zei hij, en hij riep de regeringen op om het belang van investeringen in innovatie te erkennen om de crisis veroorzaakt door COVID-19 te boven te komen en voor herstel te zorgen.

Gurry onthulde ook de 2020-ranglijst van de meest innovatieve landen, waarbij Zwitserland voor het tiende opeenvolgende jaar de lijst aanvoert.

Deze lijst, die vóór de pandemie werd opgesteld met de hulp van de Cornell University in de Verenigde Staten en de INSEAD-handelsschool, laat ook een hausse zien in verschillende Aziatische landen, met name China, India, de Filippijnen en Vietnam. Deze landen hebben de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt en staan nu in de top 50.

China staat zelfs op de 14e plaats.

Gurry publiceerde “een zeer voorzichtige voorspelling dat de verhuizing naar Azië een van de trends zou kunnen zijn die door de pandemie worden versneld”.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *