Het IMF verwacht dit jaar een sterkere wereldwijde economische krimp

Voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied heeft de entiteit verschillende punten in haar schattingen verlaagd en een daling van 9,4% berekend,

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde woensdag dat de economische crisis als gevolg van de pandemie ongeëvenaard is en dat het herstel nog steeds onzeker is, dus verlaagde het zijn prognoses voor april sterk tot een krimp van de wereldeconomie van 4,9% in 2020.

De “diepe contractie” – scherper dan de eerste schatting van een daling van het BBP met 3% dit jaar in april dit jaar – wordt gekenmerkt door “algemene onzekerheid”, aangezien de omvang en de duur van de staatsgreep nog onbekend zijn. de coronavirus-pandemie die wereldwijd 472.000 doden heeft veroorzaakt.

“De pandemie van COVID-19 had een negatiever effect op de activiteit in de eerste helft van 2020 en het herstel zal naar verwachting geleidelijker verlopen dan we hadden voorspeld”, zei de multilaterale entiteit in de update van haar “Outlook for de wereldeconomie “(WEO voor zijn acroniem in het Engels).

Het IMF benadrukte dat een belangrijk onderdeel van de crisis een “diepe en gesynchroniseerde” krimp is die geavanceerde economieën treft. In 2020 zal deze stopzetting leiden tot een daling van het bbp van 8% in de Verenigde Staten, 10,2% in het Verenigd Koninkrijk, een krimp van 7,8% in Duitsland, 12,5% in Frankrijk en 12,8% in Italië.

Voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied heeft de entiteit een aantal punten verlaagd in haar ramingen voor dit jaar en aangekondigd dat zij een krimp van 9,4% verwacht, met een ineenstorting van de belangrijkste economieën: een daling van het bbp met 9,1% in Brazilië, 10,5% in Mexico en 9,9% in Argentinië.

In China, de oorsprong van de pandemie, is het herstel gaande en voorspelt het IMF een groei van 1% voor dit jaar, waardoor een expansie van meer dan 6% in voorgaande jaren achterblijft.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *