Combineer kleuren en decoraties

Muren en gordijnen in hetzelfde kleurengamma
Als u op zoek bent naar een zeer harmonieuze en geïntegreerde look, is de beste optie om een kleurengamma te kiezen en dit naar muren en gordijnen te brengen. Wil je toch wat contrast, dan kun je de zachtere kleur voor de muren reserveren en de gordijnen een hoger punt geven. Of juist, afhankelijk van wat u wilt benadrukken.

Grijze gordijnen
Grijs is het nieuwe beige. En dat geldt zowel voor de muren als voor de gordijnen. Als je voor deze neutrale kleur gaat, moet je weten dat hij er geweldig uitziet met muren in pasteltinten, vooral zachte blauwtinten en zand. En natuurlijk met elke tint van hetzelfde grijsbereik. Hier zijn de gordijnen bijvoorbeeld gecombineerd met wanden met behang met een taupe basis die daar perfect bij past.

Gordijnen versmelten met de muren
Wilt u dat muren en gordijnen er als één geheel uitzien en niet weten waar de ene begint en de andere eindigt? Breng de kleur over van de muren naar de gordijnen, zoals hier is gebeurd. Je creëert niet alleen een meer geïntegreerde en harmonieuze set, maar door de grenzen tussen muur en gordijnen te vervagen, lijkt de ruimte breder.

Gedessineerde gordijnen met neutrale muren
Als je duidelijk bent dat de jouwe gordijnen met patronen zijn, maar je wilt de ruimte niet overbelasten, is de keuze voor witte of neutrale tinten een succes. Bovendien geef je de gordijnen een prominente plek. Je kunt je ook laten inspireren door een kleur voor de gordijnen om de muren te schilderen, waardoor een veel persoonlijkere en charismatische ruimte ontstaat.

Gekleurde muren, witte gordijnen
Als u ervoor heeft gekozen om de muren te kleuren, is een optie die nooit faalt, het kiezen van witte gordijnen, omdat wit perfect combineert met elke kleur en ook de kleur van de muren nog meer benadrukt.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Huis & Tuin