Jaloezieën voor elke ruimte

Soms is het moeilijk te kiezen welke raamdecoratie je zou willen gebruiken. Je moet jezelf afvragen waar je de raamdecoratie wilt en of deze dan wel geschikt is voor de ruimte waar jij die wilt gebruiken. Je wilt natuurlijk het liefste dat je overal het zelfde kunt ophangen, omdat je hiermee eenheid creëert. Jaloezieën zijn de oplossing, deze zijn namelijk geschikt voor iedere ruimte. We vertellen je precies welke ruimtes geschikt zijn voor jaloezieën.

De woonkamer

Regelmatig kiest men voor jaloezieën on de woonkamer, dit is niet voor niets want heeft geeft je zoveel licht als je wilt. Je woonkamer lijkt door de jaloezieën ruimtelijker en de jaloezieën bieden je veel privacy. In de meeste gevallen kiest men voor een warme kleur voor in de woonkamer.

De keuken

Jaloezieën passen goed in de keuken, aangezien je veel licht nodig bent. Je kan ze helemaal omhoog doen of in een openstand zetten. De keuken kan nogal vuil en vettig worden, met een jaloezie in de keuken is dat geen probleem. Je kan de jaloezieën namelijk erg goed reinigen met een stofdoek of met een sopje. Let wel op dat je het houdt bij een allesreiniger en geen chemische schoonmaakmiddelen gebruikt, dit laatste tast namelijk de jaloezieën aan. In de meeste gevallen hang je hier dezelfde jaloezie als in de woonkamer, omdat dit een mooi geheel geeft.

De badkamer

De badkamer is een vochtige ruimte, hier kun je dus niet alle soorten jaloezieën ophangen. De jaloezieën die je het beste kunt gebruiken in de badkamer zijn de aluminium jaloezieën. De aluminium jaloezieën kunnen goed tegen vocht, ze roesten namelijk niet. Je kunt deze verkrijgen in meerdere kleuren, maar meestal kiest men hier een neutrale kleur als wit of grijs. Doorgaans zijn de badkamer ramen best klein, het is dan verstandig te kiezen voor smalle lamellen.

De slaapkamer

Jaloezieën worden veel gebruikt als raamdecoratie in de slaapkamer, dit komt doordat ze meervoudig in gebruik zijn. Overdag kun je er lekker veel licht van hebben en in de avond maakt het je kamer donkerder. Let wel op dat er nog wel enigszins licht door kan komen. Op de plek van de koorden kun je licht inval ervaren vanwege de kleine gaatjes.

Op kantoor of in de werkkamer

Jaloezieën op kantoor of in de werkkamer, dit zie je vaak omdat je het licht zelf kan regelen. Werken in een donkere kamer is onprettig, maar te veel zon werkt ook niet. Regel de lichtinval zelf door de jaloezieën te kantelen in de stand die jij graag wilt. Voor de werkplek kiest men vaak een neutrale kleur.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Huis & Tuin