Scandi boho-stijl kamerdecoratie

Scandi boho-stijl kamerdecoratie

Uit de fusie van Scandinavische decoratie met:
etnische details en Boheemse accenten De “Scandi boho” is geboren.

Zeer aanwezig in Noord-Europa en Australië, de “scandi boho” is een zeer schone en heldere decoratiestijl. De ongerepte en karakteristieke witte kleur van Scandinavische interieurs is de perfecte achtergrond voor etnische meubels en accessoires in boho-decor:

etnische tapijten
handira dekens
etnische kussens
houten meubelen uit Marokko en India

Etnische tapijten om de kamer te versieren
Etnische tapijten zijn een obsessie geworden in de wereld van decoratie. Maar één type tapijt in het bijzonder heeft alle lof verdiend en heeft interieurontwerpers over de hele wereld verleid, het Beni Ouarain-tapijt uit Marokko.

Vanuit het Atlasgebergte komt nog een van de meest gewilde Marokkaanse tapijten naar ons toe; Azilal tapijten. Sterk gedecoreerd en met ingewikkelde en delicate Berber-patronen, zijn de Azilal een “must-have” geworden om kamers te decoreren met een nomadisch en bohemien tintje.

Slaapkamerdecoratie met Handira-dekens uit Marokko
Traditioneel gebruikt door Berberse bruiden op hun trouwdag, zijn Handira-dekens met de hand geweven van 100% natuurlijke schapenwol, katoen en linnen, en met hun pailletten, zilveren franjes en honderden kralen hebben ze ook slaapkamers veroverd. van de halve wereld.

Etnische kussens om een slaapkamer te versieren
De meest gebruikte stoffen om kussens in etnische stijl te bekleden, zijn Ikat-, Batik-, Bogolan- en Handira-hoezen. Het zijn essentiële stoffen geworden voor decoratie in etnische stijl en ze koesteren ontwerpen, kleuren en patronen die duizenden jaren teruggaan in de geschiedenis.

Kamerdecoratie met Marokkaanse en Indiase houten meubels

Tot op de dag van vandaag kunnen we nog steeds authentieke handgesneden wonderen vinden met traditionele gereedschappen en lokale bossen van:

India; Himalaya teak, acacia, sandelhout en mango.
Marokko; ceder, citroen en ebbenhout.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Huis & Tuin