Hoe u kunt stoppen met boos zijn op uzel

Er is een gevoel dat een emotioneel blokkeringspunt wordt: op een bepaalde manier boos zijn op jezelf kan positief zijn door je te laten reflecteren op je daden en op de gevolgen van de gebeurtenissen. Wanneer woede echter chronisch wordt, veroorzaakt dit veel emotioneel lijden. Wanneer iemand boos op zichzelf leeft, ervaart hij een constante innerlijke strijd en keert hij zichzelf de rug toe, aangezien echt innerlijk geluk voortkomt uit vriendschap met zichzelf, maar men kan nooit gelukkig zijn van vijandigheid. Hoe sluit je vrede met jezelf?

Laat het gewicht van schuldgevoel los
Vergeving is een oefening in zelfliefde die helpt om het gewicht van de schuld voor de fouten van gisteren los te laten. In dit soort situaties kan de persoon zich afvragen: wat heeft het voor zin om boos op mezelf te zijn? Hoe helpt deze houding mij? Het antwoord op deze vragen stelt ons in staat om ons bewust te worden van de nutteloosheid van dit lijden dat ons ertoe aanzet om terug te kijken in plaats van vooruit.

Verbeter zelfacceptatie
Breng de waarde van zelfacceptatie in praktijk die onvoorwaardelijke liefde voor jezelf toont, uitgaande van deugden en gebreken. Je niet tevreden voelen met een uitgevoerde handeling is een teken van emotionele intelligentie, aangezien het erg belangrijk is om jezelf te bekritiseren, maar jezelf ervoor straffen helpt je niet om te groeien. Liefde is gezonder omdat we meer leren van onze eigen fouten als we van onszelf houden en we ook onze successen waarderen.

Leer jezelf te vergeven
Het leven is erg lang en in de loop van de tijd kan iemand fouten hebben gemaakt waar hij na verloop van tijd spijt van krijgt. Er zijn mensen die zeggen dat ze nergens spijt van hebben, want dat hoort bij hun leven. In werkelijkheid is adequaat essentieel leren datgene wat inhoudt dat er zelfkritiek wordt geuit en een weerspiegeling van de ingeslagen weg met als doel het aannemen van successen maar ook van persoonlijk falen.

Blijf lopen
Blijf naar morgen lopen, wachtend om nieuwe ervaringen te beleven en te genieten van mooie momenten. Maar blijf niet vastlopen op een punt in het verleden dat misschien een obsessie voor u is geworden. Als er iemand is die u vertrouwt met wie u wilt praten over de kwestie die u aangaat, ga dan uw gang en zet de stap. U kunt ook al uw gedachten op papier zetten.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *