Ik wil gelukkig zijn en ik kan niet: wat moet ik doen?

Geluk is in theorie een geïdealiseerd concept, maar het moet in de praktijk van het leven worden gespecificeerd. En de beste manier om geluk te contextualiseren, is door vreugde. Dat wil zeggen, terwijl geluk dat ideaal is dat je op veel momenten als iets ver weg ziet, is vreugde dat dagelijkse gevoel dat je vergezelt in specifieke situaties van je dagelijkse routine

De situatie beu.
Beschouw deze situatie van ontevredenheid als een stimulans om iets te doen om een bepaald aspect van uw huidige leven te veranderen. Als u niet tevreden bent met uw huidige context, neem dan geen berusting en doe iets om dit niveau van realiteit te wijzigen. Wat wil je veranderen en wat ga je doen om die verandering te realiseren?

Geluk verdwijnt als je geobsedeerd raakt door het te vinden.
Dit is een heel menselijke ervaring. Het is beter dat je jezelf specifieke levensdoelen stelt, concrete en echte doelen. Op deze manier geef je vorm aan je werkelijkheid.

Draag bij aan het geluk van anderen.
We zijn niet gelukkiger als we onszelf opsluiten in het egoïsme dat we alleen aan onszelf denken, mensen zijn van nature sociaal. Om deze reden voelen we ons beter als we altruïsme en solidariteit beoefenen.

Doe goede daden in uw omgeving.
Vriendelijkheid is een natuurlijk medicijn, het is een onuitputtelijk zaadje van geluk. U kunt niet alleen vrijwilligerswerk doen, maar u kunt ook deelnemen aan het opbouwen van een beter milieu in de context van uw familie en vrienden.

Vind je je werk leuk?
Werk levert veel voldoening op, of ook veel lijden. Veel van de ongelukkige mensen leven ondergedompeld in het overweldigende gevoel van de routine van een baan die ze als onpersoonlijk beschouwen.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *