Overleef de gezinsuitstap

Neem een medicijnkastje
Normaal gesproken heeft u toegang tot een apotheek, maar het is waar dat het nooit kwaad kan om medicijnen of pleisters in uw rugzak te dragen voor het geval uw kind valt of zich ziek begint te voelen. Organiseer ook uw medicijnkastje, rekening houdend met de bestemming waar u naartoe gaat. Als het bijvoorbeeld koud is, kun je gemakkelijk verkouden worden en koorts krijgen.

Identificeer ze
Nog een belangrijke tip voor reizen met kinderen: identificeer uw kind met armbanden (bijvoorbeeld) waarin uw contactgegevens verschijnen voor het geval ze zoekraken.

Breng uw documentatie mee
Gaat u door Spanje reizen dan is het Family Book of de DNI voldoende, maar als u naar het buitenland gaat is het beter om uw paspoort mee te nemen. Kijk ook vooraf of kinderen een visum nodig hebben, etc.

Sluit een reisverzekering af
Het is niet verplicht, maar het wordt aanbevolen. En is dat kinderen vaker ziek worden. Controleer de dekking van de polissen, aangezien sommige geen kinderen tot zes maanden of één jaar dekken.

Maak korte uitstapjes
Vooral als je met de auto komt, zorg er dan voor dat geen enkele reis langer duurt dan vijf uur en maak tussendoor veel stops om je benen te strekken, te spelen … Als je bestemming verder weg is, zoek dan een plek om te overnachten. Uw kind zal gelukkiger zijn en u dus ook.

Flexibel zijn
Als u het reisplan van elke reis tot op de millimeter wilt organiseren … vergeet het maar! U moet zeer flexibel zijn en accepteren dat u uw plan op elk moment moet aanpassen aan de behoeften van uw kind.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *