Tips die uw volgende reis gemakkelijker maken

We houden van reizen en we reizen zoveel we kunnen. Zo erg zelfs dat we onszelf vaak beschouwen als ervaren reizigers, hoewel we soms kleine fouten maken die de ervaring ingewikkelder maken.

Normaal gesproken leert men alleen van zijn eigen fouten, maar als een van deze tips u helpt complicaties tijdens uw reizen te voorkomen, accepteer ik de moeite om ze samen te stellen om ze allemaal bij de hand te hebben.

1. Draag altijd hulpaccu’s en oplaadkabel

Zoveel mensen willen weerstaan aan permanente communicatie, tegenwoordig is de mobiele telefoon – of de tablet, laptop enz. – essentieel en is het mogelijk dat wanneer we deze willen gebruiken – of nodig hebben – we hem niet kunnen opladen. Mogelijk hebt u op uw telefoon bevestigingsnummers, reserveringsgegevens, reisroutes of bevindt u zich gewoon op een prachtige plek die u wilt fotograferen.

2. Maak fotokopie├źn van uw paspoort en maak het ook op uw telefoon

Als het origineel verloren gaat, kunt u zich beter identificeren en de procedures voor het maken van een duplicaat versnellen. U kunt de foto van het paspoort, ID of rijbewijs uploaden naar de cloud, maar een fotokopie van het paspoort in de koffer neemt niets op en in geval van nood is het goed om deze bij de hand te hebben om naar het consulaat, de ambassade of het kantoor van de politie waar je ook bent.

3. Zorg voor een plan B, in geval van een lange reis

Er zijn momenten dat de plannen die we maken niet overeenkomen met de realiteit van de reis. Het kan zijn dat we ons verblijf willen verlengen, het kan zijn dat er ongemak ontstaat -politiek, klimatologisch, catastrofaal, etc.- of een uitnodiging waardoor we plannen of reisroute moeten wijzigen. In die gevallen is het belangrijk om een plan B te hebben voor het geval we ons verblijf moeten verkorten of verlengen of een nieuw vliegticket moeten kopen of een andere onvoorziene gebeurtenis.

4. Open je ogen en bekijk niet alles via de telefoon

Er zullen tijdens je reis zeker duizend dingen zijn die je wilt fotograferen en filmen om te delen op je sociale netwerken, maar vergeet niet dat het fundamentele is om de ervaring te beleven. Nadat u een paar seconden de foto heeft gemaakt, houdt u uw telefoon vast en geniet u van wat u ziet.

5. Zorg voor lokale valuta, vooral munten als u op de luchthaven aankomt

Het kan zijn dat u uw hotel moet bellen om opgehaald te worden of een vriend moet bellen vanaf een openbare telefoon, dus wisselgeld is essentieel. Je kunt ook vast komen te zitten op een luchthaven vanwege vertragingen en als de pinautomaat uitvalt, helpt het om munten te hebben om wat te eten of te drinken.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *