Tips om veilig te reizen

Laat uw portemonnee niet achter
Het sluiten van de tas is belangrijk, maar hoe zit het met mannen? De aanbeveling is simpel, laad de portemonnee in de voorzakken van de broek zodat je altijd weet waar je hem hebt.

Probeer deze gewoonte te ontwikkelen vanaf het moment dat u thuis bent, zodat het gemakkelijker voor u zal zijn wanneer u op reis bent, na verloop van tijd zult u zich realiseren dat het niet alleen veiliger is, maar ook praktischer.

Scan al uw documenten.
Paspoort, geboorteakte, nationale ziektekostenverzekering en internationale ziektekostenverzekering, rijbewijs, nationale identificatie, militaire dienstkaart (als je die hebt), bewijs van adres, etc.

Scan ze, bewaar ze in je e-mail, stuur een kopie van die e-mail naar je ouders of beste vriend en bewaar ook een extra kopie op een USB zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Lees een beetje over de meest voorkomende oplichting waar u heen gaat. Elke regio heeft een zwendel die het kenmerkt, in een ander artikel zal ik erover praten, maar voordat je op reis gaat, probeer jezelf te informeren. Bij de meeste zijn kinderen betrokken die je portemonnee stelen terwijl je ze een snoepje geeft of een foto met ze maakt, bij andere meer uitgebreide zijn Chinese studenten betrokken die ‘Engels willen oefenen’ en uiteindelijk betalen voor een theeservies, bij een andere zwendel nemen ze je mee op een rondleiding de stad per tuk-tuk en van het ene op het andere moment betaal je voor een maatpak op maat.

Heb een reisverzekering
Ongevallen en ziektes gebeuren altijd en overal, er is niets erger dan je reis te moeten onderbreken omdat je een ziekenhuisrekening moest betalen en je geen geld meer hebt om door te gaan of, erger nog, het land te verlaten.

Om eerlijk te zijn, veel van de activiteiten die ik tijdens mijn reis heb gedaan, zouden niet mogelijk zijn geweest of ik zou me niet veilig hebben gevoeld om ze te doen als ik geen medische verzekering had om me te ondersteunen.

Vergeet de vaccins niet.
Voordat u op reis gaat, moet u een kliniek bezoeken die gespecialiseerd is in reizigersziekten om te zien of u vaccinaties nodig heeft.

Het enige verplichte vaccin is dat van gele koorts, maar het wordt alleen toegepast als u naar een risicogebied reist of daar vandaan komt. Buiten dat zijn de rest aanbevelingen, persoonlijk ben ik een van degenen met het idee dat gezondheid niet gespaard blijft en als er zoiets is als een vaccin dat het risico op het oplopen van een ziekte elimineert, trek ik het aan.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *